MA(N|CHINE) première uitgesteld

Kluster 5 vervangt zaterdag 12 september het concert van Slagwerk Den Haag tijdens Gaudeamus Muziekweek. 

Wegens mogelijke Coronaklachten zal het concert van Slagwerk Den Haag & Zeno van den Broek uit voorzorg niet kunnen plaatsvinden. Ter vervanging zal ensemble Kluster 5 een optreden geven.

Tickets voor Slagwerk Den Haag blijven geldig voor dit nieuwe programma. In de servicemail die Gaudeamus heeft verstuurd naar kaartkopers, staat meer informatie. 

Zodra er meer bekend is over een nieuwe premièredatum voor MA(N|CHINE) wordt dat op de SDH-site gemeld. 

Kluster5 
Het jonge en frisse Kluster 5 was in 2017 ensemble in residence bij Gaudeamus. De bezetting van viool, saxen, gitaar, piano en slagwerk maakt ze een unieke exponent van de Haagsche School. Het kwintet werkt nauw samen met jonge componisten om tot nieuwe creaties te komen en houdt er ook van bestaand werk in een eigenzinnig nieuw arrangement te gieten. 

Al deze elementen komen samen in het programma van vanavond. Van een eigen arrangement van Louis Andriessen’s – een van de eerste Nederlandse winnaars van de Gaudeamus Award in 1959 – naar Aart Strootman, de jongste Nederlandse winnaar uit 2017 met zijn werk Shambling Emerge. Daarnaast een kwartet jonge Haagse componisten: Celia Swart en Alex Kordzaia, van wie twee delen klinken uit het nieuwe programma van Kluster5 Perceived Reality, een ruig werk van Sebastiano Evangelista en een superrecent werk van Amarante Nat.


Celia Swart – Boven Hoge Gebouwen
Aart Strootman – Shambling Emerge
Louis Andriessen – Deuxième Chorale
Alex Kordzaia – Kidew Erti
Amarante Nat – Carousel
Sebastiano Evangelista – 23:09

Daan van Koppen – saxofoon
Isa Goldschmeding – viool
Jennifer Heins – slagwerk
Martin van Hees – gitaar
Tim Sabel – piano

Deel deze pagina

Kantoor

Piet Heinkade 5
1019 BR Amsterdam
info@slagwerkdenhaag.nl

Privacy statement

Studio

Labs55
Lulofsstraat 55
2521 AL Den Haag