Slagwerk Den Haag gaat verder onder de naam HIIIT

Na 46 jaar zal Slagwerk Den Haag voortaan bekendstaan als "HIIIT." Artistiek Directeur Fedor Teunisse over onze nieuwe naam: “Slagwerk Den Haag past niet meer bij wie we zijn, we hebben de afgelopen jaren zoveel ontwikkelingen doorgemaakt. We zijn de naam letterlijk ontgroeid. De nieuwe naam "HIIIT" weerspiegelt de realiteit en identiteit van onze organisatie.”

Meer dan slagwerk

In de afgelopen decennia hebben we ons tot een veelzijdig en grensverleggend ensemble ontwikkeld dat verder gaat dan traditionele concertzalen en traditionele percussie-instrumenten. We spelen niet alleen op slagwerkinstrumenten, waardoor de naam Slagwerk Den Haag niet meer bij ons past. Bovendien willen we onszelf niet beperken door een naam. Met onze nieuwe naam kunnen we alle kanten op. De naamsverandering markeert een mijlpaal in onze voortdurende groei en ambitie, toewijding aan het verkennen van nieuwe muzikale horizonten en het stimuleren van innovatie in de muziekwereld.

Vormgeving

HIIIT geeft met klank en geluid vorm aan muziek, ruimte, tijd en materie. Dit wordt op grafische wijze weerspiegelt in de nieuwe naam, waarbij het gebruik van de drie I’s de mogelijkheid biedt om te spelen met ruimte en tijd. “HIIIT prikkelt niet alleen het gehoor, maar activeert ook andere zintuigen,” aldus Fedor Teunisse. De nieuwe vormgeving is te bewonderen op onze social mediakanalen. De website volgt snel.

Internationalisering

Sinds de oprichting in 1977 hebben we een ongeëvenaarde reputatie opgebouwd in zowel nationale als internationale muziekcircuits. Fedor Teunisse: “De oude naam kon in het buitenland echt een uitdaging zijn, dat is niet het geval met HIIIT. Het is internationaal, pakkend en uitspreekbaar. Dit is in lijn met dat we toegankelijk willen zijn voor een breder publiek. Bovendien weerspiegelt de nieuwe naam ons internationale bereik.”

 

We kijken met enthousiasme uit naar wat de toekomst brengt en blijven ons inzetten voor het leveren van uitzonderlijke muzikale ervaringen aan jullie!

Deel deze pagina

Kantoor

Piet Heinkade 5
1019 BR Amsterdam
info@slagwerkdenhaag.nl

Privacy statement

Studio

Labs55
Lulofsstraat 55
2521 AL Den Haag