Slagwerk gaat (online) door!

SDH blijft zijn oerkracht trouw en beoogt ook in deze ongewone tijden te verrijken met inventief geluid. Een overzicht van enkele ongoing online-activiteiten.

Loading Dock Sessions

Afgelopen donderdag was de release van de eerste Loading Dock Session met muziek van Pepe Garcia (Tequila Song) en Guy Blanken/Slagmann (KRYSALIS), gespeeld met percussionisten Fedor Teunisse & Frank Wienk. Houd de komende weken ons Youtube-kanaal in de gaten voor meer Loading Dock Sessions!

 Bekijk LDS #1 hier
↳ Abonneer je op ons Youtube-kanaal voor updates!

Hacking with Rhythm

In samenwerking met online collectief Buurmen en componist Jonathan Reus kwam hackingrhythm.online tot stand. Dit digi-sonische onderzoeksproject draait om onderzoek naar connecties tussen geluid en internetinfrastructuur. Met als doel om interventies te verzamelen van en voor nieuwsgierige componisten en geluidskunstenaars die de definities van instrumentarium en podium willen oprekken.

 Open Call: stuur ons uiterlijk 31 mei a.s. je eigen sonische web-onderzoek of je digitale compositie met inzet van de tools te vinden op de Hacking with Rhythm-site en win €1.000,-

Online Tuinieren met Slagwerk

Ter introductie op ons succesvolle kinderconcert Tuinieren met slagwerk creëerden SDH samen met Eboman een online muzikale speeltuin met mini-workshops voor kinderen van 6 tot 12 jaar. Enter hier de digitale muziekspeeltuin en speel mee met SDH. Benodigdheden: alledaagse objecten die in ieder huis te vinden zijn.

 Ga hier naar de virtuele achtertuin: slagwerkdenhaag.nl/tuinieren
 Trailer kinderconcert Tuinieren met slagwerk

Terugkijken | KRYSALIS @ Dekmantel Connects

De vruchtbare samenwerking tussen Slagwerk Den Haag en DJ/producer Talismann (Guy Blanken) resulteerde vorig jaar in het album KRYSALIS uitgebracht op Talismann Records. Speciaal voor het online festival Dekmantel Connects bliezen we dit project op 17 december nieuw leven in. Heleen Blanken verzorgde de visuals voor dit online concert.

 Het concert is terug te luisteren via Youtube
 Voor VPRO-interview met de makers klik hier

Terugkijken | Glass Interludes live @ Tivoli Vredenburg

Op 8 december speelde SDH voor 30 man/vrouw publiek het programma Glass Interludes in Tivoli Vredenburg. In Glass Interludes klinken vroege radicale werken van Philip Glass in een bewerking van componist Anthony Fiumara, tevens een groot bewonderaar van Philip Glass. Fiumara componeerde tevens werk dat, verweven met de composities van Glass, tot een bijzondere minimal spanningsboog leidt. Het concert werd uitgezonden op Radio 4 en werd ge-live-streamed.

 Het concert is hier terug te luisteren

Terugkijken | ECCO concert feat. Slagwerk Den Haag

Op uitnodiging van European Composer and Songwriter Alliance mocht Slagwerk Den Haag op 2 februari een buitengewoon bijzonder concert in Brussel verzorgen. Corona besliste helaas anders. Gelukkig kun je het concert online bijwonen. SDH speelt de geselecteerde Europese composities van Davor Branimir Vincze, Niels Lyhne Løkkegaard, Thierry de Mey, Katharina Roth, Petra Strahovnik, Age Veeroos.

 Vanuit PAARD in Den Haag streamden we het concert vanaf 20:00 uur via het Youtube kanaal van ECSA

Deel deze pagina

Kantoor

Piet Heinkade 5
1019 BR Amsterdam
info@slagwerkdenhaag.nl

Privacy statement

Studio

Labs55
Lulofsstraat 55
2521 AL Den Haag