Slagwerk twee keer in de 'Officiële Juryselectie' van het Theater Festival

Yara's Wedding & The Underground zijn door De Nederlandse Toneeljury geselecteerd voor de aanstaande editie van het Nederlands Theater Festival (NTF)! We zijn enorm trots dat deze producties verkozen zijn tot een van de meest indrukwekkende voorstellingen van het voorbije Nederlandse theaterseizoen. Yara's Wedding in de selectiecategorie ‘grote zaal’; The Underground in de categorie ‘locatievoorstelling’.

Uit het juryrapport:

YARA'S WEDDING
"Een exuberant, overlopend internationaal spektakel van zang, dans en teksttoneel, Yara’s Wedding doet overal een schepje bovenop en creëert een onweerstaanbare muzikale en hypnotiserende wereld waarin vijf vrienden opgroeien post 9/11 en elkaar vinden en verliezen in de grote vragen van hun tijd. Vreemdelingenhaat, racisme, homohaat, in de persoonlijke verhoudingen versmelten de grote politieke thema’s tot de menselijke maat. De acteurs spreken Engels, Nederlands, Duits en Arabisch en vervlechten moeiteloos met de dansers en andersom, handelsmerk van regisseur Guy Weizman die als geen ander alle genres zijn unieke universum in weet te trekken. De choreografie van Roni Haver en de muziek van ASKO|Schönberg en Slagwerk Den Haag zijn grootheden die elkaar steeds versterken."

THE UNDERGROUND
"In het bijzondere en uitbundige locatie-spektakel The Underground brengt Guy Weizman met optimaal gebruik van de weidsheid van de omgeving wederom op zijn onnavolgbare wijze verschillende genres en stijlen samen, waaronder circus en crumping. Met de stampende soundtrack en zinderende liedteksten blaast The Underground je van je stoel. Acteur Sanne den Hartogh geeft de problematische hoofdfiguur, Will —een cynicus pur sang weergaloos gestalte, wat een kracht en overgave en wat een scherp getekend portret van een vastgelopen eenling, gedragen door een hecht ensemble."

Deel deze pagina

Kantoor

Piet Heinkade 5
1019 BR Amsterdam
info@slagwerkdenhaag.nl

Privacy statement

Studio

Labs55
Lulofsstraat 55
2521 AL Den Haag