Vacature aspirant lid Raad van Toezicht

HIIIT zoekt een enthousiast en verbindend aspirant lid (m/v/x) Raad van Toezicht. Voel jij je verbonden met de culturele sector en wil jij een bijdrage leveren aan de toekomst van HIIIT? Ben jij benieuwd naar de rol als toezichthouder? Lees dan snel verder.

HIIIT
HIIIT is een dynamisch en innovatief slagwerk-collectief met een divers podiumkunst aanbod. Gedurende het jaar geven we gemiddeld zo’n 150 concerten en voorstellingen. We voelen ons thuis op uiteenlopende podia, van Oerol, Lowlands en Holland Festival tot het Concertgebouw en Amare. Onze de optredens trekken jaarlijks ruim 50.000 bezoekers. We begeven ons in een dynamisch stakeholderveld, van dansgezelschap Club Guy & Roni, NITE tot Koninklijk Conservatorium, van Fonds Podiumkunsten tot Haags Hiphop Centrum, en van Gemeente Den Haag tot Asko|Schönberg. Kijk op onze website www.hiiit.nl voor meer informatie.

Raad van Toezicht
De Raad van Toezicht vervult de rol van werkgever van de directeur-bestuurders van HIIIT en is, conform de statuten en een Raad van Toezicht-reglement, belast met toezicht en controle op het bestuur en toetsing van de besluitvorming. Naast de controlerende taak staan de leden van de Raad bestuurders als klankbord terzijde. De Raad van Toezicht vergadert circa vier keer per jaar. De functie is onbezoldigd.

HIIIT streeft naar een inclusieve cultuur en hecht veel waarde aan diversiteit en gelijke kansen voor iedereen. Wij vinden het daarom belangrijk dat onze Raad van Toezicht een afspiegeling is van de samenleving waarin wij opereren. Wij streven naar een evenwichtige, diverse samenstelling waarbij onder andere wordt gelet op diversiteit naar leeftijd, geslacht en maatschappelijke en culturele achtergrond van de leden.

Het aspirant lid
De Raad van Toezicht kent een aspirant-lidmaatschap. Deze positie (duur: 1 jaar) staat open voor een kandidaat met interesse in de cultuursector en de rol van toezichthouder, maar nog niet over ervaring als toezichthouder beschikt. Je bent bijvoorbeeld een student of young-professional. Als aspirant-lid woon je een jaar de vergaderingen bij, bezoek je enkele concerten/voorstellingen en word je gecoached in toezichthouderschap.

Wat biedt HIIIT?
HIIIT biedt zijn Raad van Toezicht-leden connectie met:

      On stage: de innovatieve, veelzijdige high-performance podiumkunst wereld van HIIIT met concerten/voorstellingen op erkend internationaal topniveau

      Backstage: een bescheiden, goed functionerende organisatie bestaand uit toegewijde professionals

      Governance; een energiek speelveld waarin alle governance dynamiek ruimschoots aan bod komt

Algemene kwaliteiten van de leden Raad van Toezicht
●      Open en nieuwsgierig, enthousiast en doortastend

      Constructief en onafhankelijk, geen strijdig belang of ongewenste verstrengeling van belangen.

      Goede mix van afstand en betrokkenheid, advies en toezicht, collegialiteit en alertheid.

      In staat, ook in beschikbare tijd, hun taak te vervullen, de RvT-vergaderingen bij te wonen en zich daarop voor te bereiden.

Ben jij enthousiast geworden na het lezen van de vacature? Reageer dan vandaag nog! Stuur een mail naar Frank Vogt, voorzitter van de Raad van Toezicht via fjvogt@me.com. De sluitingsdatum is 19 januari 2024 Voor vragen kan je ook contact opnemen met Frank, via +31622993542 of fjvogt@me.com.

Deel deze pagina

Kantoor

Piet Heinkade 5
1019 BR Amsterdam
info@slagwerkdenhaag.nl

Privacy statement

Studio

Labs55
Lulofsstraat 55
2521 AL Den Haag