Talentontwikkeling - coaching

Het bieden van een kweekvijver aan nieuw compositorisch en podiumtalent is voor Slagwerk Den Haag (SDH) een belangrijk aandachtspunt. In de ruim 35 jaar van zijn bestaan werkte SDH regelmatig intensief met jonge componisten, vaak naar aanleiding van een verleende compositie-opdrachten. Nieuw podiumtalent - jonge slagwerkers, maar ook jonge makers uit andere disciplines - krijgt ontwikkelkansen en coaching binnen de serie KOnStruktbinnen Young SDH en binnen reguliere SDH-concerten.

KOnStrukt is een serie informeel gepresenteerde concerten door/voor jonge slagwerkers en componisten. De serie KOnStrukt wordt georganiseerd in samenwerking met het Koninklijk Conservatorium in Den Haag en Korzo Theater. Young SDH bestaat uit een pool jonge, vaak nog studerende slagwerkers, die onder de paraplu van SDH de kans krijgen diverse producties te realiseren.

Masterspecialisatie 'Ensembleslagwerk'

Met ingang van september 2015 verzorgt SDH met het Koninklijk Conservatorium Den Haag de tweejarige masterspecialisatie 'Ensembleslagwerk'. Het studieprogramma is bedoeld voor zeer gemotiveerde slagwerkers die zich willen ontwikkelen tot een veelzijdig en breed inzetbaar musicus. Per studiejaar zal één student worden toegelaten, die - in overleg - per studiejaar in maximaal drie uiteenlopende projecten van SDH zal meespelen. Hierbij krijgt de student de gelegenheid om ervaring op te doen op concertpodia, maar ook, afhankelijk van de zich voordoende projecten, binnen een educatieve en multidisciplinaire context. De student zal daarbij worden gecoacht door leden van SDH. De student ontvangt van SDH een studiebeurs ter hoogte van het collegegeld. 

Voor meer informatie over deze masterspecialisatie klik hier

Samenwerking

Op het gebied van talentontwikkeling werkt SDH samen met:

Educatie

Naast talentonwikkeling is SDH vooral in de regio Den Haag actief op het gebied van educatie - met partner KOO - en (Urb@ng-)participatie in samenwerking met ondermeer Haags Hiphop Centrum.

Deel deze pagina

Kantoor

Piet Heinkade 5
1019 BR Amsterdam
info@slagwerkdenhaag.nl

Privacy statement

Studio

Labs55
Lulofsstraat 55
2521 AL Den Haag