Yara's Wedding in première!

De interdisciplinaire voorstelling Yara’s Wedding door Guy Weizman, NITE en Schauspiel Hannover ging op 24 februari in wereldpremière in Hannover en een week later in Nederlandse première in Groningen. De aanwezige pers schreef lovende recensies over deze voorstelling.

“een weergaloze theateravond.”- NRC ***** 

“Er is schitterende muziek van ASKO|Schönberg en Slagwerk Den Haag (die klarinet van Oriol Marès!) en geweldige zang van Karima el Fillali (Yara) en Sarah Janneh (Monica, dochter van de beschuldigde vader, zus van Sebastian).” Dagblad van het Noorden **** 

“Guy Weizman en zijn fantastische ensemble hebben een totaalkunstwerk gecreëerd. Er is muziek, prachtige zang, dans, mooie kostuums, en er is een aangrijpend verhaal.” - Hannover Allgemeine 

Over Yara's Wedding

Durven we onze vooroordelen écht te bevragen, of zijn we te politiek correct geworden? Wat kunnen we leren van de stille stem? 

Yara’s Wedding is een interdisciplinaire voorstelling onder regie van Guy Weizman, met tekst van Antigone Akgün, Rasit Elibol, Mohamedou Ould Slahi Houbeini en Rik van den Bos. Samen schreef deze unieke groep schrijvers, geïnspireerd door de complexe relatie tussen het ‘Oosten’ en het ‘Westen’, een voorstelling over het framen van de ander op basis van afkomst, kleur, geaardheid, sociale status en culturele conflicten. Het resultaat is een voorstelling die gaat over hoe bevoorrecht zijn je blik bepaalt. 

In deze bijna musical speelt muziek vanzelfsprekend een grote rol. Om de relatie tussen ‘Oost’ en ‘West’ ook in muziek te vangen, werken musici van Slagwerk Den Haag en Asko|Schönberg voor Yara’s Wedding intensief samen met Loradeniz en zangeres Karima El Fillali, die de rol van Yara vertolkt. 

Kijk voor de speeldata in onze agenda.

Deel deze pagina

Kantoor

Piet Heinkade 5
1019 BR Amsterdam
info@slagwerkdenhaag.nl

Privacy statement

Studio

Labs55
Lulofsstraat 55
2521 AL Den Haag