De geniale mislukte oerknalvoorstelling

Het heelal is begonnen met een knal... Maar waar die knal vandaan kwam, dat weet eigenlijk niemand. Slagwerk Den Haag gaat samen met tekenaar Wouter van Reek – bekend van onder andere Keepvogel – toch op zoek naar het antwoord. De geniale mislukte oerknalvoorstelling is een ware belevenis voor jong en oud.

Niemand is slim genoeg voor het antwoord op die ene grote vraag, dus eigenlijk kan het alleen maar mislukken. Of toch niet? Slagwerk Den Haag heeft de hulp ingeroepen van Wouter van Reek. Slagwerk Den Haag heeft verstand van alles wat met oergeluiden te maken heeft. En Wouter van Reek heeft verstand van tekenen. De veranderende klanken – de muziek is speciaal voor deze familievoorstelling geschreven door Bart de Vrees - zet Wouter voor de ogen van alle luisteraars in de zaal om in beeld. Zo gaan een slagwerker en de tekenaar samen op zoek naar het antwoord.

Wouter van Reek tekent een kleine robot, Nonotte. Die is zó nieuwsgierig dat ze zelfs voor de moeilijkste vragen niet bang is. Nonotte sleurt iedereen mee, het hele heelal door: van onze eigen maan tot de ringen van Saturnus, van rode reuzen tot witte dwergen, en van sterrenstelsels tot supernova’s. Ze gaat op zoek naar de rand van het heelal. Maar wat als ze echt bij de rand komt? Wat als ze te nieuwsgierig is om te stoppen?

Deze familievoorstelling voor kinderen vanaf 6 jaar duurt 50 minuten (zonder pauze). Tekst, verhaal, live animatie: Wouter van Reek | Compositie: Bart de Vrees | Slagwerker: Pepe Garcia | Regie: Bram de Goeij (Story Based Media) | Lichtdesign, decorontwerp: Paul de Vrees | Uitvoerend technicus: Jeroen Veer | Kostuums: Atty Kingma

 Speeldata

  • Try out op 21 september in Hoofddorp
  • Première op 28 september in De Krakeling in Amsterdam. Daarna t/m voorjaar 2015 in diverse theaters. 

Over Wouter van Reek

In 1984 is Wouter van Reek in Amsterdam afgestudeerd aan de afdeling Audio Visueel van de Rietveld Academie. Hij is vooral bekend van Keepvogel, de populaire handgetekende computeranimatieserie die is uitgezonden door Villa Achterwerk. Er zijn inmiddels ook kinderboeken over Keepvogel verschenen. Wouter maakt ook vele animaties voor Sesamstraat. Wouter ontwierp een speciale promotiegame voor deze voorstelling: http://www.keepvogel.nl/SDH_2014/

Deel deze pagina

Kantoor

Piet Heinkade 5
1019 BR Amsterdam
info@slagwerkdenhaag.nl

Privacy statement

Studio

Labs55
Lulofsstraat 55
2521 AL Den Haag