Nieuwe cd: SIX

Tijdens de opening van de Gaudeamus Muziekweek presenteren we onze nieuwe cd 'SIX', een eerbetoon aan het klassieke slagwerk-sextet, zijn rijkdom en klankdiversiteit. 

Slagwerk Den Haag behoort tot een van de oudste slagwerk-sextetten ter wereld. Toonaangevende componisten uit de 20ste eeuw hebben voor deze indrukwekkende bezetting geschreven. Daaronder ook de Griekse componist Yannis Xenakis. Zijn Métaux voor 'Sixxen' was ons vertrekpunt voor deze cd. Métaux werd aangevuld met vier nieuwe composities die wij met grote trots presenteren. Het betreft composities van Peter Adriaansz & Maarten Altena, Richard Ayres, Rozalie Hirs en Tom Johnson & Luiz Henrique Yudo. Deze nieuwe werken werden geschreven naar aanleiding van twee grote projecten die Slagwerk Den Haag de afgelopen jaren heeft ontwikkeld, te weten een reeks ruimtelijke composities voor het Zaha Hadid Paviljoen (Holland Festival 2010) en een serie duo-composities voor het project Double Music (2012). De specifieke contexten waarbinnen de opdrachtcomposities werden ontwikkeld, hebben geleid tot een explosie van creativiteit, schoonheid en samenspel. Op SIX hoort u deze elementen samenkomen. 

SIX kwam tot stand dankzij ondersteuning door het Fonds Podiumkunsten, Gemeente Den Haag, Société Gavigniès en het inmiddels opgeheven Muziekcentrum Nederland. Met speciale dank aan Henk Heuvelmans, Holland Festival, de betrokken componisten en onze SDH-slagwerkers. 

Meer informatie of bestellen?

Voor meer informatie over de cd en het bestellen ervan kunt u terecht in onze online winkel

Deel deze pagina

Kantoor

Piet Heinkade 5
1019 BR Amsterdam
info@slagwerkdenhaag.nl

Privacy statement

Studio

Labs55
Lulofsstraat 55
2521 AL Den Haag