We mogen weer ... het podium op!

Enigszins onwennig en met restricties, maar ook met ongebreideld speel-enthousiasme en een staalkaart van het veelzijdige SDH-geluid.
Zo voerden we eind juni Xenakis’ Pleïades uit in Oostenrijk en stonden we afgelopen weekend met maar liefst vier producties op het Minimal Music Festival. Ook zijn we deze zomer onder meer te beluisteren op Wonderfeel (met Zeno van den Broek’s MA(N|CHINE) en Steve Reich’s Drumming) en met de dansvoorstelling TETRIS MON AMOUR in Bolzano (Italië).

Het eerste seizoen van onze eigen Loading Dock Sessions zit er op. De 12 video’s die we dit seizoen – tijdens lockdowns - hebben gereleased zijn de hele zomer nog online te beluisteren.

Hieronder een overzicht van enkele zomer highlights – zeer graag tot ziens!

Minimal Music Festival

Een gids met een zaklamp nam het publiek mee door door de krochten van het Muziekgebouw voor een totaalervaring van muziekoptredens, theaterervaringen en verschillende installaties waaronder ook diverse Slagwerk Den Haag-bijdragen. 

SDH was te beluisteren met een Loading Dock Session (repertoire van James Tenney en Peter Garland); met een verkorte versie van ons Glass Interludes-programma (werk van Philip Glass en Anthony Fiumara); met ons kinderconcert Buiten de lijntjes én met een bijzondere geluidsbijdrage aan een installatie van Boris Acket.

Voor meer informatie over de SDH-bijdragen aan het Minimal Music Festival zie onze site. 

Loading Dock Sessions - ook deze zomer online! 

In de Loading Dock Sessions vormt het bestaande, nieuwe en toekomstige repertoire een geluidsgangspunt voor een single-shot miniatuur-concert. ​De rauwe laad- en losruimte van onze Haagse studio - omgeven door hardware zaken, garagebedrijven en drone-fabrikanten - nodigt uit tot sonische landschappen opgebouwd uit zowel analoog als digitaal klankmateriaal.

Tot de gasten in ons Loading Dock behoorden tot nu toe ondermeer Zeno van den Broek (componist/visual artist), Larissa Groeneveld (celliste), producer Makam en dansers van het Haags Hiphop Centrum. 

Volgend seizoen releasen we een nieuwe serie Loading Dock Sessions op YouTube. Abonneer je hier op ons YT-kanaal en blijf op de hoogte.

De tot nu toe online in première gebrachte video’s zijn, voorzien van een korte toelichting, hier te horen & zien op onze site.

Wonderfeel & Bolzano

Op 18 juli zijn we te beluisteren met Zeno van den Broek’s voor SDH geschreven MA(N|CHINE) uitgevoerd samen met Steve Reich’s slagwerk-hit Drumming. De kaartverkoop voor Wonderfeel loopt hard, maar er zijn nog enkele kaarten via de site te bestellen.

Voor eventuele vakantiegangers in Italië, SDH is met vast partner Club Guy & Roni te horen en zien (30 juli) in het Teatro Communale (Bolzano) met een herneming van TETRIS Mon Amour (partituur: Thijs de Vlieger). Voor meer informatie zie de site van Teatro Communale

Najaar - coming up!

Als COVID-19 het toelaat, staat ons een buitengewoon veelzijdig SDH-najaar te wachten. We lichten hier graag een tipje van de sluier op. 

SDH geeft met meerdere producties acte-de-présence rondom de opening van het nieuwe Haagse AMARE. Onder andere met een bijzondere wereld-première van Afrique – een nieuw werk van Richard Rijnvos in opdracht van en voor SDH en het Residentie Orkest geschreven. Kaarten zijn hier verkrijgbaar.  

Verder gaan we de theaters in met de nieuwe dans/muziektheatervoorstelling FREEDOM met Club Guy & Ron en is er een bijzondere pilot-première van een nieuw werk van Aart Strootman voor SDH op Festival Classique in de Fokker Terminal. Ook zijn er filmopnames en concerten rondom werk van William Engelen in samenwerking met Kunstmuseum Den Haag.

De agenda is - ook voor het najaar - nog volop in ontwikkeling. Hou onze site in de gaten voor updates.

Deel deze pagina

Kantoor

Piet Heinkade 5
1019 BR Amsterdam
info@slagwerkdenhaag.nl

Privacy statement

Studio

Labs55
Lulofsstraat 55
2521 AL Den Haag